To The Moon Honey Podcast
Vores panel snakker om at dyrke graviditeten og forberede sig på fødslen

Vores panel snakker om at dyrke graviditeten og forberede sig på fødslen

February 24, 2021
I denne episode taler vi om, hvordan man forbereder sig på en af livets største begivenheder og på den transformation, vi gennemgår, når vi er gravide. Hvordan drager man selvomsorg for sin gravide krop? Hvilke forventinger og drømme har man til fødslen? Og hvordan kan man forberede sig til det såkaldte fjerde trimester, som er tiden lige efter fødslen? Det taler vi om med vores panel, der består af kommunikationskonsulent Charlotte Bay, mor til Frederik, 3, og en lille dreng på 3 måneder, og købmand Sofie Listov-Raunkjær, mor til Kai, 5, og Bent på 4 måneder.
Ego: De første 40 dage

Ego: De første 40 dage

February 23, 2021
En fødsel er en kæmpe fysisk såvel som psykisk præstation, og kroppen har brug for omsorg, næring og hvile i tiden efter. I denne episode dykker vi ned i fænomenet “de første 40 dage”, som handler om at pleje den nybagte mor med masser af varm mad og ro for at skabe de bedste betingelser for mælkeproduktionen og kroppens recovery. Det taler vi om med madmor Line Bak, som også er kvinden bag nogle virkelig fine efterfødselskurve til nybagte mødre.
Efterfødselssamtale med Tikkie Elsøe

Efterfødselssamtale med Tikkie Elsøe

February 22, 2021
Da interiørstylist Tikkie Elsøe bliver gravid med sit andet barn, har hun et kejsersnit bag sig og et minde om en utryg fødsel, hvor hun og hendes mand følte sig overladt til sig selv. Hør Tikke fortælle om fødslen af sønnen Bille, der på mange måder minder om hendes første fødsel, men som efterlader hende med en positiv oplevelse, fordi hun føler sig både tryg og hørt undervejs i forløbet. Jordemoder Tina Winther fra Mamaprofylax vikarierer i dette afsnit for Tilde Bøgild, som normalt sidder med til at besvare spørgsmål.  

 

Vores panel snakker om at have en efterfødselsreaktion

Vores panel snakker om at have en efterfødselsreaktion

February 17, 2021
Starten på moderskabet kan være hård og forbundet med svære følelser som angst, ensomhed, fortvivlelse og magtesløshed. Hvad stiller man op med alle de følelser og den skam, der er forbundet med at føle, at man ikke slår til som mor? Hvilken hjælp og støtte er der behov for fra ens partner og omgangskreds? Og hvorfor er efterfødselsreaktioner så tabubelagt? Det taler vi om med filminstruktør Zinnini Elkington, mor til Hector, 3, og scenograf Ida Bo Geisler, mor til Leo, 3.
Efterfødselssamtale med Sara Hjort Ditlevsen

Efterfødselssamtale med Sara Hjort Ditlevsen

February 15, 2021

Skuespiller Sara Hjort Ditlevsen havde planlagt at føde sin datter derhjemme. Men da corona bryder ud samtidig med hendes termin, må hun droppe drømmen om en hjemmefødsel. Alligevel formår Sara at skabe en hjemmelignende fødsel, som foregår en stor del af tiden i et fødekar hjemme i stuen, inden hun 8 cm åben tager med sin mand på hospitalet til sidste etape af det, hun betegner som en virkelig god fødselsoplevelse. Jordemoder Tina Winther fra Mamaprofylax vikarierer i dette afsnit for Tilde Bøgild, som normalt sidder med til at besvare spørgsmål.

Vores panel snakker om underlivet

Vores panel snakker om underlivet

February 10, 2021
I denne episode dykker vi ned i underlivet, fødekanalen, kussen, yonien eller hvad man nu har lyst til at kalde den. Hvordan føles den, hvordan ser den ud og hvad har den godt af efter en fødsel - ja, en slags MUS-samtale med underlivet. Vi taler også om alt det, som kan fylde meget, men man ikke altid snakker højt om: Den første tur på toilettet, sex efter fødslen, hæmorider, dryptisseri og ondt i bækkenet. Vores panel består af Sara Hornum, psykoterapeutstuderende og medredaktør af Kvinde Kend din Krop, og mor til Ezra, 2, og Ramona på 3 måneder, og skolelærer AnnSophie Stoltenberg Roest, mor til Kornelius på 1,5 år.
NYT PODCASTFORMAT: Ego. Om at vække efterfødselskroppen

NYT PODCASTFORMAT: Ego. Om at vække efterfødselskroppen

February 9, 2021
Efterfødselskroppen er sårbar, og det kræver både selvomsorg og tid at finde sig tilrette i sin nye krop efter graviditet og fødsel. Hvordan vækker man lige så stille kroppen igen? Hvilke fokuspunkter bør man være opmærksom på? Og hvad er gode, enkle øvelser for bækkenbund, ammeskuldre og nervesystemet? Det taler vi om med Laila Torsheim, cand.mag i psykologi, yogalærer og doula med speciale i graviditet og efterfødsel.
Emilie Falk Kvistbjerg om en traumatisk fødsel fra A-Z

Emilie Falk Kvistbjerg om en traumatisk fødsel fra A-Z

February 8, 2021
Konsulent Emilie Falk Kvistbjerg havde en traumatisk fødsel, som ender i grad 1 kejsesnit - den slags kejsersnit, der på fødegangen er karakteriseret ved “mor/barn i livsfare, og at kejsersnittet skal være udført inden 15 min.” Emilies historie handler om at være overladt til sig selv som nybagt mor og om at føle sig svigtet psykisk. Siden hun fødte sin datter, Rose Ellie, har hun været ude at kritisere det store pres på fødegangene i håbet om at råbe politikerne op. Her kan du høre Emilie fortælle sin historie. Jordemoder Tina Winther fra Mamaprofylax vikarierer i dette afsnit for Tilde Bøgild, som normalt sidder med til at besvare spørgsmål.
VIGTIG SERVICEMEDDELELSE: Lyt fremover til alle efterfødselssamtalerne i podcasten “Efterfødselssamtalen”

VIGTIG SERVICEMEDDELELSE: Lyt fremover til alle efterfødselssamtalerne i podcasten “Efterfødselssamtalen”

February 7, 2021
Fremover udkommer vores efterfødselssamtaler i en selvstændig podcast. Vi har oprettet en ny kanal, som kun indeholder vores efterfødselssamtaler. Podcasten hedder slet og ret “Efterfødselssamtalen”, så søg efter den allerede nu på iTunes, Spotify eller hvor du lytter dine podcasts og husk at abonnere på den. Du kan også søge på "To The Moon Honey" og så kommer den frem. Panelsnakkene og Ego-episoderne ligger forsat her i To The Moon-podcasten, hvor du plejer at lytte dem. Søg på “Efterfødselssamtalen” og abonner allerede nu. Det tager kun få sekunder.
Vores panel snakker om at være på barsel under lockdown

Vores panel snakker om at være på barsel under lockdown

February 3, 2021
Barslen er ingen ferie, men det er en tid, som ofte er et tiltrængt break fra hamsterhjulet og er forbundet med sociale aktiviteter som mødregrupper, babysvømning og rytmik - alt det har corona sat en stopper for. I denne episode taler vi om, hvordan man kan udnytte situationen til sin fordel og få det bedste ud af barslen, når det, man havde drømt om, ikke kan lade sig gøre. Pga. coronarestriktioner har vi skåret panelet ned fra normalt 3 deltagere til 2. Panelet består af: Cand.pæd.psych Nana Sørensen, mor til Luna på 6 måneder, og designteknologstuderende Nanna Liljekvist, mor til Charlie, 2 og Viggo på 2 måneder.

Play this podcast on Podbean App