To The Moon Honey Podcast
Efterfødselssamtale med Laura Zeneli

Efterfødselssamtale med Laura Zeneli

November 30, 2020
Bristninger ved fødslen er noget, mange kvinder frygter. I denne efterfødselssamtale fortæller Laura Zeneli om, hvordan hun bristede naturligt - men voldsomt - da hun fødte sin første søn og efterfølgende blev syet med 16 sting, men hurtigt kom sig. Da Laura bliver gravid igen, forbereder hun sig derfor på at blive klippet for at skåne sit underliv. Hør Laura fortælle om fødslen af sin anden søn og lyt med, når vi sammen med jordemoder Tilde Bøgild fra Smertefri Fødsel afmystificerer bristninger og snakker om, hvorfor vi brister, hvornår man vælger at lægge et klip, og om hvor vild kvindekroppen er til selv at hele.
Vores panel snakker om at være mor til et barn med en diagnose

Vores panel snakker om at være mor til et barn med en diagnose

November 25, 2020
Hvordan er det at være mor til et barn med en diagnose eller en særlig udfordring? Hvilken betydning har det for familielivet og især søskende at have en bror eller søster med autisme, angst eller asperger? Og hvordan tackler man som mor den ensomhed, der er forbundet med at have været nødt til at opgive job og sociale relationer? Vi taler om at sænke forventningerne, om at føle skam og om tanker for fremtiden med selvstændig Caroline Nehring, mor til Molly, 4, og Elliot, 3, blogger og jurist Lisbeth Kiel, mor til tre børn på 11, 9 og 2 år, og socialpædagog Mia Aaquist Johansen, mor til Emil, 11, og Elliot, 3.
Efterfødselssamtale med Sofie Lassen-Kahlke

Efterfødselssamtale med Sofie Lassen-Kahlke

November 23, 2020

Skuespiller Sofie Lassen-Kahlke er mor til to børn på 9 og 5 år, da hun som 39-årig bliver gravid. Hør Sofie fortælle hjertevarmt om, hvordan hun i årevis drømte hemmeligt om en 3’er, om hendes brændende ønske om at gå naturligt i fødsel, efter at hun med sit første barn blev sat i gang og med sit andet barn fødte ved kejsersnit, og om at gå all in på baby boble og lytte til sine egne behov i tiden efter med en lille baby. Jordemoder Tilde Bøgild fra Smertefri fødsel er som altid med til at besvare spørgsmål.

Vores panel snakker om at blive mor når man har mistet sin mor

Vores panel snakker om at blive mor når man har mistet sin mor

November 18, 2020
Når man selv bliver mor, har man ofte ekstra brug for sin egen mor. Men hvordan føles det at savne sin mor helt ind i hjertet, når man står i begyndelsen af moderskabet? Vi taler om tabet og savnet, som blusser op midt i babylykken. Om hvad man stiller op, når sorgen tager over, og hvordan man kan mindes sin mor sammen med sine børn. Panelet består af skuespiller Julie Christiansen, mor til Evi på 8 uger, rekrutteringskonsulent Ann-Sofie Kristiansen, mor til Noah på 6 måneder, og madblogger Julie Karla Ørnbjerg, mor til Nord, 4, og Bue, 1.
Efterfødselssamtale med Nini Mallitsch

Efterfødselssamtale med Nini Mallitsch

November 16, 2020
Nini Mallitsch, HR-partner i Københavns Kommune, er gravid i 25. uge, og vi taler både om fødslen af hendes datter Ida for 4 år siden, og om de tanker hun gør sig om skulle føde snart igen. Det var nemlig en voldsom måde, Ida dengang kom til verden på. Midt i pressefasen forsvandt Ninis veer, efter at Idas hoved var blevet født, og først efter fem minutter kommer en helt grå og livløs pige ud. Lille Ida kommer sig heldigvis hurtigt, og Nini havde bagefter oplevelsen af at have haft en god fødsel. Men hendes mand var i chok, og lægerne anbefaler denne gang kejsersnit. Hvad skal hun vælge? Kejsersnittet, som hendes omgivelser er mest trygge ved eller den vaginale fødsel, som hun selv ønsker? Jordemoder Tilde Bøgild fra Smertefri Fødsel er som altid med til at besvare spørgsmål. 
Vores panel snakker om søvnløse nætter

Vores panel snakker om søvnløse nætter

November 11, 2020
Søvn fylder ekstra meget, når man bliver mor, og denne episodes paneldeltagere har været hårdt ramt på søvnkontoen. Vi taler om, hvordan afbrudt søvn påvirker os som (nybagte) mødre, om nætternes ensomhed og søvnjalousi, og om hvordan manglende søvn kan få de værste sider frem i os. Panelet består af specialkonsulent Cecilie Riis Gadegaard, mor til Thea, 3, og Bella på 6 måneder, blogger Christine Egholm, mor til Elise, 3, og Carl, 1, og grundlægger af tøjmærket Binné, Katrine Binné, mor til Hubert på 9 måneder.
Efterfødselssamtale med Maria Nordø Jørstad

Efterfødselssamtale med Maria Nordø Jørstad

November 9, 2020
Norske Maria Nordø Jørstad, der står bag Instagram-profilen Triplets Of Copenhagen, er mor til Mikael på 1 år, da hun bliver gravid igen med trillinger. Hør Maria fortælle om graviditeten og alle tankerne, om at have så stor en mave, at hun skal bære den med sine arme, og ikke mindst om fødslen af Iben, Filip og Agnes. Maria fortæller desuden om den første tid med tre små babyer og en storebror, der også kræver opmærksomhed. NB: Maria taler norsk, men er dansk gift og taler langsomt. Jordemoder Tilde Bøgild fra Smertefri Fødsel er som altid med til at besvare spørgsmål.
Vores panel snakker om diversitet

Vores panel snakker om diversitet

November 4, 2020
Når talen falder på diversitet og hudfarve, bliver mange af os berøringsangste og lukker ned for dialogen af frygt for at sige noget forkert. Hvordan lærer vi vores børn at rumme og favne forskelligheder? Hvad kan vi konkret gøre og sige i hverdagen for at få diversitet integreret i vores opdragelse? Vi taler om hudfarvede tuscher, brune dukker og blinde vinkler med underviser Julia Fearrington, akrobat og koreograf Christel Klan Stjernebjerg og minoritetsforsker og forfatter til bogen “Farvede forventninger”, Laila Lagermann.
Efterfødselssamtale med Pernille Teisbæk

Efterfødselssamtale med Pernille Teisbæk

November 2, 2020

Højgravide Pernille Teisbæk har været gravid 3 gange på under 3 år. Hør Pernille fortælle om fødslen af hendes anden søn, Bobby, en lynfødsel der kun tog 45 minutter, og som efterfølgende satte sig som angst i kroppen på hende. Vi snakker om kontroltab, frygten for at gå i panik og om at være bange - alt sammen noget som Pernille har brugt det meste af sin graviditet på at bearbejde, så hun kan komme tættere på følelsen af kontrol over situationen, når hun om få uger føder sin tredje søn. Pernille har sin egen jordemoder, Tina Winther fra Mamaprofylax, med i studiet.

Vores panel snakker om at gå fra 1 til 2 børn

Vores panel snakker om at gå fra 1 til 2 børn

October 28, 2020
Søskende er en gave. Men at gå fra 1 til 2 børn kan også være overvældende. Kan ens morhjerte rumme et barn mere, hvordan tager det store barn imod en ny baby, og hvad gør det ved barslen, når hverdagshjulet med aflevering, hentning og leg fortsætter? Vi taler også om dobbeltputning, hvad to små børn gør ved parforholdet, og hvordan ens kompetencer pludselig mangedobles. Panelet består af kreativ leder Cecilia Flagstad, mor til Paloma, 3, og Matteo, 1, journalist Annelise Eskesen, mor til Eva, 3, og Jens, 5 måneder, og blogger Sofie Bøcher Lindquist, mor til Gustav, 4, og Louie, 2.

Play this podcast on Podbean App